Een vaderschapstest bestellen online

Het kan voorkomen dat je op een bepaald moment de zekerheid wilt hebben van het ouderschap bij een zwangerschap. Er bestaan natuurlijk zwangerschapstesten, maar ook zijn er DNA tests voor mannen verkrijgbaar. Hierdoor ontstaat zekerheid voor de vader en bij twijfel kan dit erg helpen. 

Lees verder hoe een vaderschaptest werkt en hoe je deze gemakkelijk en anoniem online kunt bestellen. 

Hoe werkt een vaderschapstest

Bij zo'n test voor vaders wordt het DNA van het kind vergeleken met de vader. Als dit overeenkomt, kun je met 99,999% vaststellen dat de vader echt de vader is. Een vaderschapstest kan zowel door vrouwen als door mannen worden gekocht. Want voor mannen is het belangrijk om te weten of zij de vader zijn, voor vrouwen is het belangrijk om te weten of hij wel echt de vader is.

Een test is gemakkelijk af te nemen met watjes en doet geen pijn. Het DNA van het kindje wordt op ongeveer 20 plaatsen gecontroleerd (ook wel loci genoemd). Als ook de moeder meedoet aan de DNA test is de nauwkeurigheid nog een stuk groter. De watjes of wattenstaafjes kunnen aan de binnenkant van de mond heen en weer worden gestreken. Het voordeel hiervan is dat dit dus gewoon thuis gedaan kan worden en je niet naar een bepaalde locatie toe hoeft te gaan. Het wangslijmvlies kan dus gemakkelijk worden weggenomen en dit is pijnloos. Vervolgens stuur je de wattenstaafjes in een speciale enveloppe naar het centrum toe zodat de tests kunnen worden uitgevoerd. 

Is zo'n test ook rechtsgeldig?

Een belangrijke vraag is of zo'n vaderschapstest ook rechtsgeldig is. Er kan vaak worden gekozen voor een 'gemoedsrusttest' of een rechtsgeldige vaderschapstest. De eerste is er natuurlijk om je als toekomstige vader (of juist niet) gerust te stellen. De tweede test kan ook worden gebruikt in een juridische procedure, bijvoorbeeld om uit te sluiten dat je de vader bent of om dit juist te bevestigen. Dit is belangrijk in het geval van scheidingen, alimentaties, erfenissen en nog veel meer. De vaderschapstest voor de gemoedsrust kan niet worden toegepast in een juridische procedure, let hier vooraf dus goed op. 

Gemakkelijk online te bestellen 

Het voordeel van een vaderschapstest bestellen is dat ze gemakkelijk online kunnen worden besteld. Hierdoor kun je de test thuis uitvoeren en laten binnenkomen op een moment dat het jou goed uitkomt. Terugsturen kan gewoon per post en vaak weet je binnen een dag of 4 de uitslag al. Hierdoor hoef je dus niet lang te wachten.